Obama a respins bugetul militar care prevedea furnizarea de armament Ucrainei

© Sputnik / Mikhail Palinchak / Accesați arhiva multimediaPoroshenko e Obama
Poroshenko e Obama - Sputnik Moldova
Abonare
Congresul SUA a adoptat anterior proiectul bugetului de apărare al ţării pentru 2016, însă președintele SUA a declarat că nu-l va semna din cauza creșterii cheltuielilor militare cu 90 de miliarde de dolari.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Președintele SUA, Barack Obama, așa cum era de așteptat, a respins proiectul bugetului apărării țării pentru anul 2016, a anunțat Casa Albă.

Anterior, documentul a fost adoptat de ambele camere ale Congresului, însă șeful statului a declarat că nu îl va semna, întrucât textul prevede creșterea cheltuielilor militare cu circa 90 de miliarde de dolari pentru următorul an financiar.

Republicanii, care controlează ambele camere ale Congresului SUA, nu au suficiente voturi pentru a depăși veto-ul președintelui. Astfel, după veto-ul prezidențial, consultațiile privind bugetul trebuie să fie reluate.

Proiectul de lege prevedea, printre altele, alocarea, din totalul cheltuielilor de 612 miliarde de dolari, a 300 de milioane de dolari pentru acordarea unui ajutor Ucrainei, în sfera militară și acumulării de informații, inclusiv armament de luptă, muniții, drone, arme antitanc și lansatoare de grenade.

Fluxul de știri
0