Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Malmström: UE susţine parcursul european al RM, orice s-ar întâmpla

© parlament.mdCecilia Malmstrom si Andrian Candu
Cecilia Malmstrom si Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, Comisarul european Cecilia Malmström, aflată într-o vizită oficială la Chişinău, s-a întâlnit cu spicherul Andrian Candu, care a informat-o despre planurile grandioase ale autorităţilor moldoveneşti de a urma parcursul european şi continua în mod hotărât reformele, indiferent de turbulenţele politice.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, inclusiv în regiunea transnistreană, evoluțiile politice și criza bancară din țară — acestea au fost subiectele discutate vineri de Andrian Candu şi Cecilia Malmström, a anunţat serviciul de presă al Parlamentului.

European Commission headquaters in Brussels, Belgium - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Comisarul UE pentru comerţ va vizita Republica Moldova

Comisarul european, Cecilia Malmström, a fost informată „că Parlamentul a aprobat un Program legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE, ce urmează a fi implementat în perioada 2015-2016. Totodată, a fost aprobat și un Program legislativ pentru sesiunea de toamnă 2015, care prevede un șir de priorități legislative pentru dinamizarea procesului de integrare europeană a țării noastre, reforma justiției, lupta eficientă cu corupția și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”.

Malmström a subliniat că există o fermă determinare din partea UE de a susține Republica Moldova și a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, în pofida situației politice și economice dificile din țară.

Fluxul de știri
0