Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duminica aceasta va avea 25 de ore. Trecem la ora de iarnă

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaПеревод часов
Перевод часов - Sputnik Moldova
Abonare
La 25 octombrie, Moldova trece la ora de iarnă. Acele ceasornicului vor fi mutate cu o oră în urmă, iar ora 4.00 va deveni ora 3.00.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Moldova trece la ora de iarnă. Trecerea la ora de iarnă se face în ultima duminică a lunii octombrie. Acele ceasornicului sunt mutate de la ora 4.00 la ora 3.00.

Astfel, ziua de duminică, 25 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an şi va avea 25 de ore.

Ora de iarnă este ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Odată cu ora de iarna, câştigam o oră de somn. Cel care a gândit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez pe numele sau Hudson la 1898.

Fluxul de știri
0