Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interlopul Ion Druţă va sta două decenii după gratii

© Sputnik / Grigory Sysoev / Trecere la banca de fotografiiОбвиняемый
Обвиняемый - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău l-a condamnat pe interlopul Ion Druţă la 20 de puşcărie pentru că a omorât trei oameni.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik.  Procuratura Generală anunţă despre condamnarea la 20 de ani de detenţie a lui Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, acuzat de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbaţi.

Decizia a fost luată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău, instanţa constatând vinovăţia inculpatului şi stabilind pedeapsa solicitată de procurori.

Procurorii au demonstrat prin probe că inculpatul a organizat şi dirijat un triplu omor, săvârşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împuşcate, iar apoi incinerate şi îngropate, pentru că ar fi refuzat să împartă cu Druţă banii obţinuţi din vânzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hânceşti. În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa, urmând mai mulţi ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, până când magistraţii Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise.

Decizia instanţei de apel este considerata legală de către procurori, definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

La începutul acestui an, interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 5 ani închisoare şi pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor.

Fluxul de știri
0