Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liberal-democraţii au sesizat în Parlament "un vot foarte bun de pe stânga"

© privesc.euVadim Pistrinciuc, PLDM
Vadim Pistrinciuc, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democraţii îl aşteaptă pe Streleţ să revină de la Madrid, cer convocarea Consiliului alianţei, dar au observat că PL şi PDM votează destul de bine în Parlament alături de PSRM şi PCRM.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Deputatul Vadim Pistrinciuc ar fi observat că democraţii şi liberalii se înţeleg destul de bine cu opoziţia parlamentară de stânga în cadrul exerciţiului de vot din plenul Parlamentului. Liberal-democratul a făcut declaraţii în acest sens joi, după ce fracţiunea PLDM a părăsit şedinţa legislativului.

Pistrinciuc a declarat că liberal-democraţii vor participa la şedinţele plenare săptămâna viitoare, „atunci când vine și domnul Prim-ministru și când, probabil, vor fi introduse rectificări la buget”.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Politică
Candu bate şaua: Streleţ e votat să guverneze, nu să se eschiveze

Totodată, Pistrinciuc a subliniat că PLDM insistă asupra discutării unor chestiuni de ordin politic în cadrul Consiliului alianţei, precum şi asupra depolitizării sistemului de justiţie.

Totodată, liberal-democratul a subliniat faptul că cele spuse de el sunt valabile în măsura în care liberalii şi democraţii încă nu şi-au găsit alţi parteneri.

„Fiindcă, din câte vedem, merge o simbioză şi un vot foarte bun şi de pe stânga un suport foarte mare. Deci, noi într-adevăr observăm că ei se înţeleg destul de bine acolo” – astfel a comentat Pistrinciuc votul solidar al deputaţilor liberali, democraţi, comunişti şi socialişti care au rămas să participe la şedinţa plenară de joi.

Fluxul de știri
0