Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Savanți: 80% dintre marile orașe pot fi lovite de catastrofe naturale

Abonare
În ultimii 20 de ani, aproximativ trei milioane de oameni din lume au devenit victime ale catastrofelor tehnogene sau naturale. În FR, în zone cu risc sporit în acest sens, locuiesc 90 de milioane de oameni.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Aproximativ 80 la sută dintre marile orașe ale lumii se află în preajma ţărmurilor care sunt supuse într-o măsură mai mare pericolelor de catastrofe naturale. În total, în aceste regiuni locuiesc 44% din populația lumii, transmite RIA Novosti cu referire la Congresul internațional care s-a încheiat la Moscova, cu tema ”Strategii globale și naționale de gestionare a riscurilor de catastrofe și calamități naturale”.

”Creșterea continuă a producției și urbanizarea, concentrarea lor în zonele cu risc natural sporit (în primul rând a ţărmurilor, în raza cărora locuiesc 44% din populația lumii și sunt concentrate 4/5 dintre cele mai mari orașe) sunt factorii principali ai creșterii acestui risc ”,au concluzionat specialiştii.

În ultimii ani, numărul fenomenelor naturale periculoase, a catastrofelor tehnogene de amploare crește constant. Riscurile situațiilor excepționale care recurg din procesul de schimbare globală a climei și a activităților economice, sunt foarte mari pentru populație și pentru obiectivele economice. În ultimii 20 de ani, mai mult de trei milioane de oameni din întreaga lume au devenit victime ale catastrofelor tehnogene și naturale,  iar peste 800 de milioane au avut de suferit.

În FR, în zonele cu risc sporit locuiesc mai mult de 90 de milioane de ruși sau 60% din populația țării. Pagubele economice anuale (directe și indirecte) în urma situațiilor excepționale cu caracter diferit pot atinge 1,5-2% din PIB – de la 675 până la 900 de miliarde de ruble.

 

Fluxul de știri
0