Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CC a FR a respins concepția ”drepturilor speciale” ale gay-ilor și lesbienelor

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaВход в здание Конституционного суда РФ
Вход в здание Конституционного суда РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Poziția Curţii Constituţionale a FR privind problema unor ”drepturi speciale” presupune că minoritățile sexuale trebuie să aibă libertatea de drepturi care nu încalcă legislația rusă, însă nu mai mult.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Curtea Constituțională a FR nu consideră posibilă să se orienteze la poziția Curții de la Strasbourg în problema ”drepturilor speciale” ale minorităților sexuale, a declarat joi pentru jurnaliști judecătorul CC a FR, Nikolai Bondari, citat de RIA Novosti.

”CC nu consideră posibil să se orienteze la poziția adoptată de Curtea Europeană și de unele țări europene, legată de revizuirea concepției clasice privind drepturile gender, unde lupta cu discriminarea este interpretată în sensul acordării unor drepturi speciale pentru minoritățile sexuale”, a spus Bondari.

El a subliniat că poziția CC în această problemă prevede că minoritățile sexuale trebuie să dispună de drepturi care nu contravin legislației ruse.

”Este nevoie de garanții, de exemplu, în ceea ce privește propriile manifestații, dar acestea nu trebuie să fie o formă de propagandă a relațiilor sexuale netradiționale”, a spus judecătorul.

Fluxul de știri
0