Peste 10 mii de letoni au semnat petiția privind anularea timpului de iarnă

© Sputnik / Mihail MokrushinСолнечные часы на старой дубовой бочке в Крыму
Солнечные часы на старой дубовой бочке в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Autorii inițiativei insist asupra schimbării fusului orar al țării și anularea trecerii de două ori pe an la o altă oră.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Peste 10 mii de semnături a acumulat petiția publicată pe portalul inițiativelor civice manabals.lv, care cerea anularea trecerii la ora de iarnă pentru Letonia, aceasta urmând să fie dezbătută în Seim, potrivit RIA Novosti.

Colectarea semnăturilor a început în august 2013. Autorii inițiativei solicită ca Letonia să treacă la un alt fus orar, de la UTC+2 (GMT+2) la UTC+3 (GMT+3) și să fie anulată, în mod automat, trecerea de două ori pe an la ora de iarnă și, respective, de vară. Către seara zilei de 21 octombrie, erau înregistrate deja 10031 de semnături. Acum această inițiativă civică poate fi transmisă spre dezbateri în Seim-ul de la Riga.

„Întrucât trecerea de la ora de iarnă la ora de vară și invers afectează ritmul biologic al omului, având o influență negativă asupra copiilor mici, persoanelor în vârstă și persoanelor cu boli cronice, anularea acesteia va provoca mai puțin stres în societate… Nu va afecta economia, iar societatea va avea mai multe beneficii”, indică autorii inițiativei.

Letonia urmează să treacă la ora de iarnă la 25 octombrie.

Fluxul de știri
0