Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Economiei şi preşedintele CEC, cu rapoarte joi în Parlament

© SputnikParlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова
Parlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul se întruneşte joi în şedinţă plenară, în cadrul căreia vor fi audiate două rapoarte cu referire la situaţia din sectorul energetic al ţării şi la alegerile din 2014 şi 2015.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Parlamentul se va întruni joi, 22 octombrie, în şedinţă plenară. Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, a declarat că agenda şedinţei de joi a Parlamentului este „încărcată”. 

Заседание Парламента Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul se întruneşte în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă

„Sunt două subiecte importante. Vor fi prezentate două rapoarte. Unul se va referi la situaţia din domeniul energetic şi va fi prezentat de Ministerul Economiei şi ANRE. Cel de-al doilea va viza electorala din 2014 şi 2015. Raportor va fi preşedintele CEC, Iurie Ciocan”, a declarat spicherul.

Potrivit şefului Legislativului, Parlamentul intră în activitatea obişnuită de dezbatere a proiectelor de legi.

„E important ca în aceste zile să încercăm să depăşim emoţiile în aşa fel încât să existe o activitate productivă în coaliţia de guvernare. Guvernul are nevoie de suport politic în Parlament”, a notat Candu.

În acest context, preşedintele Legislativului l-a îndemnat pe premierul Valeriu Streleţ să se abţină de la „declaraţiile războinice de schimbare a miniştrilor”.

Fluxul de știri
0