Ex-președintele Adunării Generale a ONU, acuzat oficial de corupție

США – Соединённые Штаты Америки / USA - The United States of America
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura New York îl suspectează pe John Ash de luare de mită de la oameni de afaceri chinezi pentru promovarea intereselor companiilor acestora. Suma totală a recompensei este egală cu 1,3 milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Marele juriu de la New York a înaintat învinuirea oficială împotriva fostului președinte al Adunării Generale ONU și ambasador al Antigua și Barbuda la ONU, John Ash, precum și a omului de afaceri chinez Ng Lap Seng și încă a altor trei persoane, într-un scandal legat de corupție, transmite agenția Reuters.

Învinuirea a fost prezentată marți. Se comunică de asemenea că în acuzație nu figurează numele directorului financiar al organizației necomerciale „Global Sustainability Foundation", Heidi Park. Anterior, agenția comunicase că el s-a ocupat de organizarea unei tranșe din suma dată ca mită.

Potrivit informației care se conţine în învinuire, mărimea totală a mitei primite de Ash de la oamenii de afaceri chinezi este de 1,3 milioane de dolari.

În schimbul sumei de 500 de mii de dolari, Ash a pregătit pentru secretarul general al ONU o scrisoare în care argumenta necesitatea unui centru de conferințe al ONU în Macao, de a cărui construcție s-a ocupat compania lui Ng Lap Seng.

Fluxul de știri
0