Ex-președintele Adunării Generale a ONU, acuzat oficial de corupție

США – Соединённые Штаты Америки / USA - The United States of America
Abonare
Procuratura New York îl suspectează pe John Ash de luare de mită de la oameni de afaceri chinezi pentru promovarea intereselor companiilor acestora. Suma totală a recompensei este egală cu 1,3 milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Marele juriu de la New York a înaintat învinuirea oficială împotriva fostului președinte al Adunării Generale ONU și ambasador al Antigua și Barbuda la ONU, John Ash, precum și a omului de afaceri chinez Ng Lap Seng și încă a altor trei persoane, într-un scandal legat de corupție, transmite agenția Reuters.

Învinuirea a fost prezentată marți. Se comunică de asemenea că în acuzație nu figurează numele directorului financiar al organizației necomerciale „Global Sustainability Foundation", Heidi Park. Anterior, agenția comunicase că el s-a ocupat de organizarea unei tranșe din suma dată ca mită.

Potrivit informației care se conţine în învinuire, mărimea totală a mitei primite de Ash de la oamenii de afaceri chinezi este de 1,3 milioane de dolari.

În schimbul sumei de 500 de mii de dolari, Ash a pregătit pentru secretarul general al ONU o scrisoare în care argumenta necesitatea unui centru de conferințe al ONU în Macao, de a cărui construcție s-a ocupat compania lui Ng Lap Seng.

Fluxul de știri
0