Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grenadă în centrul capitalei

Abonare
Un combatant a fost reţinut marţi seara de oamenii legii în timp ce se plimba cu o grenadă de luptă în mână printre protestatarii din PMAN.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. În seara zilei de marţi, un bărbat în vârstă de 55 ani, participant la conflictul transnistrean, în stare de ebrietate alcoolică s-a apropiat de un echipaj de patrulare al poliţiei, având în mână o grenadă de luptă F1. Incidentul a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce poliţiştii erau antrenaţi în menţinerea ordinei şi securităţii publice.

Poliţiştii au reuşit să ia grenada din mâna bărbatului. Obiectul exploziv avea lipsă inelul de siguranţă. Imediat au fost informaţi geniştii. Grenada a fost ridicată, sigilată şi transportată în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizei, iar bărbatul a fost reţinut şi escortat la poliţie pentru audieri. El a declarat că grenada ar fi păstrat-o de pe timpul conflictului transnistrean, însă nu le-a putut explica poliţiştilor ce vroia să facă cu ea în PMAN.

Bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, fiind cercetat penal pentru huliganism. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani. Totodată, după efectuarea expertizei balistice, nu este exclus faptul că va fi iniţiată o cauză penală pentru păstrarea ilegală de arme şi muniţii.

Fluxul de știri
0