Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Apărarea lui Filat contestă la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Попа Igor Popa
Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Avocatul lui Vladimir Filat va ataca marţi la Curtea de Apel decizia Judecătoriei sectorului Buiucani prin care fostul premier a fost plasat sub arest preventiv în izolator pe un termen de 30 zile.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik Avocatul Igor Popa, cel care îl apără în instanţă pe ex-premierul Vladimir Filat, a declarat pentru Sputnik că pe parcursul zilei de marţi va depune la Curtea de Apel Chişinău recursul împotriva deciziei de duminică a Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care clientul său a fost plasat sub arest preventiv în izolator pe un termen de 30 zile. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Maşinile lui Filat, ridicate de ofiţerii CNA

„Am luat de la Judecătorie încheierea completă şi astăzi până la ora 17.00 vom depune la Curtea de Apel recursul”, a declarat Popa.

Termenul în care Curtea de Apel urmează să examineze recursul depus de apărarea lui Filat, nu trebuie să depăşească mandatul de arest preventiv.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. 

 

Fluxul de știri
0