Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Închisoare sau amendă pentru cel care a difuzat convorbirea Filat-Şor

© Sputnik / Andrey Stenin / Accesați arhiva multimediaЗаключенный. Архивное фото
Заключенный. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Cel care se face vinovat de difuzarea convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat riscă 3 ani de închisoare, muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore sau amendă de până la 8 mii de lei.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Vinovatul de difuzarea convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8 mii de lei, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani. 

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosar penal pe faptul difuzării convorbirilor telefonice dintre Şor şi Filat

Procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt la Procuraturii Generale, a declarat pentru Sputnik că persoana culpabilă de difuzarea acestor convorbiri telefonice riscă pedeapsă conform articolului 178 al Codului Penal „Violarea dreptului la secretul corespondenţei”.

„Vinovatul urmează să fie stabilit în cadrul urmăririi penale deschisă astăzi de procurori”, a declarat Vieru.

Procuratura Generală s-a autosesizat și a iniţiat urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat, precum și a afirmațiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari și politicieni.

În cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite circumstanțele colectării, deținerii și difuzării convorbirilor respective, precum și alte eventuale fapte infracționale cu referință la circumstanțele descrise.

Specialiştii afirmă că procurorii mai urmează să stabilească autenticitatea convorbirilor dintre Filat şi Şor, difuzate în ajun pe internet. Potrivit experţilor, este imposibil să afirmi sută la sută că vocile din cadrul acestor discuţii aparţin anume lui Ilan Şor şi Vladimir Filat.

Fluxul de știri
0