Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti insistă: să fie păstrată coaliţia proeuropeană

© Sputnik MoldovaNicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru
Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Statului i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii PLDM, PDM şi PL, cerându-le să păstreze coaliţia proeuropeană şi să continue reformele.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. Preşedintele Timofti a avut întrevederi cu fracțiunile parlamentare ale coaliției de guvernare, informează serviciul de presă al Preşedinţiei.

Potrivit sursei oficiale, „discuţiile au decurs în contextul actualei situaţii social-politice şi a arestării recente, sub acuzaţii de corupţie şi trafic de influenţă, a liderului PLDM, Vlad Filat, care a generat dispute la nivelul coaliției de guvernare”.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti nu vrea să comenteze reţinerea lui Filat

„Timofti le-a cerut celor trei grupuri parlamentare să găsească consensul necesar menţinerii coaliției proeuropene, obținând asigurări din partea acestora cu privire la păstrarea formulei actuale de guvernare”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Sursa mai notează că „discuțiile s-au axat și pe continuarea reformării organelor de drept și a altor instituții publice care asigură ordinea constituțională și respectarea normelor legale”.

Fluxul de știri
0