Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Serviciului Vamal este interogat la CNA în calitate de martor

© fb.com/ServiciulVamalRMТудор Балицки Tudor Baliţchi
Тудор Балицки Tudor Baliţchi - Sputnik Moldova
Abonare
”Tudor Balițchi este interogat în legătură cu anumite împrejurări care, considerăm noi, îi erau cunoscute”, a subliniat procurorul Adriana Beţişor în cadrul unei conferinţe de presă.

 

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, este interogat luni la Centrul Național Anticorupție, în calitate de martor în dosarul intentat ex-premierului, liderului PLDM Vlad Filat, a declarat procurorul Adriana Bețișor la conferinţa de presă.

”Tudor Balițchi este interogat în legătură cu anumite împrejurări care, considerăm noi, îi erau cunoscute”, a subliniat procurorul.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
Procuror: acasă la Filat au fost găsite acte ce conţin secret de stat

Parlamentul i-a retras la 15 octombrie curent imunitatea parlamentară lui Vladimir Filat. El a fost reţinut în aceeaşi zi şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Fila teste bănuit de implicare în cazul BEM. El este învinuit că ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Procurorii CNA au efectuat percheziţii la sediul PLDM, acasă la Vladimir Filat, dar şi la domiciliul părinţilor acestuia.

La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Fracţiunea parlamentară a PLDM depus luni o sesizare la Curtea Constituţională, prin care solicită controlul constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului din 15 octombrie cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Vladimir Filat.

 

Fluxul de știri
0