Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul şi fermierii, aproape de înţelegere

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul promite că va achita datoriile la subvenţii până la sfârşitul lunii octombrie. Premierul s-a întâlnit luni cu reprezentanţii fermierilor.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. Guvernul este aproape de a găsi un numitor comun cu fermierii pe tema datoriilor la unele plăţi. Premierul Valeriu Streleţ a avut luni o întrevedere cu reprezentanţii agricultorilor din ţară la care s-a discutat despre modalitatea de eşalonare a datoriilor la subvenţii şi compensaţii pentru fermieri. 

Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
„Al treilea front” de proteste, amânat de o discuţie telefonică

Suma totală a datoriilor la subvenţiile în agricultură pe anul 2014 se ridică la 230 milioane de lei. Streleţ dă asigurări că această datorie va fi stinsă până la finele lunii octombrie.

„La acest capitol, noi am convenit ca pe parcursul săptămânii curente sau cel târziu până la 30 octombrie, plăţi neexecutate la subvenţii să nu mai existe”, a declarat premierul.

Restanţele la plata compensaţiilor producătorilor de fructe care au suferit în urma restricţiilor impuse de Rusia se ridică la 45 de milioane de lei. 

„Trebuie să găsim o soluţie împreună cu Parlamentul ca să achităm această restanţă în acest an”, a notat Streleţ.

Fermierii au anunţat pentru 19 octombrie o acţiune de protest la care urmau să ceară achitarea datoriilor la subvenţii. Acţiunea a fost anulată, în urma întrevederii acestora cu reprezentanţii Guvernului. 

Fluxul de știri
0