TV din Ucraina: Poroșenko a interzis demonstrarea strângerii de mâini cu Putin

© Sputnik / Aleksey Nikolsky / Accesați arhiva multimedia安格拉•默克尔, 彼得•彼罗申科和弗拉基米尔•普京
安格拉•默克尔, 彼得•彼罗申科和弗拉基米尔•普京 - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația lui Petro Poroșenko i-a interzis unei televiziuni ucrainene să demonstreze imagini cu strângerea de mâini a președinților Rusiei și Ucrainei la întâlnirea de la Paris, a anunțat un fost angajat al postului TV „112 Ucraina”.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. Fostul producător al postului TV „112 Ucraina”, Victor Zubrițki, a anunțat că administrația președintelui i-a cerut canalului televizat să nu demonstreze secvenţe  cu strângerea de mâini dintre Vladimir Putin și Petro Poroșenko la întâlnirea de la Paris. Această declarație a fost publicată pe site-ul 112.ua.

Potrivit lui Zubrițki, canalul televizat a primit la 2 octombrie „o avalanșă de apeluri telefonice din partea aparatului președintelui și a „serviciilor respective” care au solicitat să nu fie difuzate imagini cu strângerea de mâini”. „Poroșenko i-a strâns mâna lui Putin, însă a dorit ca ucrainenii să nu știe despre aceasta. Și este oarecum straniu că niciun post TV din Ucraina nu au observat acest eveniment”, a menționat Zubrițki.

El consideră că hotărârea judecătorească privind desfășurarea perchezițiilor la sediul postului TV are legătură directă cu decizia canalului de a demonstra totuşi respectivele imagini cu cei doi lideri.

„La 16 octombrie, judecătoria ucraineană a emis hotărârea de a desfășura (în decurs de o lună) percheziții la postul TV „112 Ucraine” și confiscarea computerelor, a plăcilor de memorie ș.a. Cu alte cuvinte, desfășurarea unor acțiuni tehnice care să ducă la încetarea activității canalului TV”, a opinat Zubrițki.

Fluxul de știri
0