Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liderul de la Tiraspol a intensificat paza obiectivelor de importanță vitală

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaПрезидент Приднестровской Молдавской Республики Евгений Шевчук на пресс-конференции членов правительства ПМР
Президент Приднестровской Молдавской Республики Евгений Шевчук на пресс-конференции членов правительства ПМР - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Transnistriei, Evgheni Șevciuk a declarat într-un interviu că zilele trecute în zona de securitate au fost puse în alertă structurile de forță ale Republicii Moldova. Anume din acest motiv, el a decis să fie intensificată paza obiectivelor de importanță vitală din republica nerecunoscută.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a adoptat o decizie cu privire la intensificarea pazei obiectivelor de importanță vitală din republică.

„În zona de securitate au fost puse în alertă structurile de forță ale Republicii Moldova. Ținând cont de acest fapt și de cazurile tot mai frecvente de dislocare în zonă a structurilor de forță ale Republicii Moldova, am decis să fie intensificată paza obiectivelor de importanță vitală din Transnistria", a spus Șevciuk vineri în emisie directă la postul TV „Первый Приднестровский".

El a menționat că deocamdată în Ucraina persistă atitudinea acuzatoare față de Transnistria, iar în Moldova situația poate avea o turnură imprevizibilă.

Transnistria, cu 60% din populație ruși și ucraineni, a ieșit din componența Moldovei înainte de destrămarea URSS, de teama că Moldova se va uni cu România. În 1992, după încercarea autorităților de a soluționa problema prin aplicarea forței, Transnistria a devenit un teritoriu, practic, necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0