Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scăparea lui Filat, la CEDO

© Sputnik / пресс-служба ЛДПМВладимир Филат Vlad Filat
Владимир Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Prima reacţie a liberal-democraţilor după pronunţarea sentinţei de arest pentru fostul premier Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 18 oct – Sputnik. După ce Instanţa Judecătoriei Buiucani a capitalei a admis demersul procurorilor şi a dispus 30 de zile de arest pentru Vladimir Filat, unul dintre deputaţii liberal-democraţi, Maria Ciobanu, a fost întrebată dacă este surprinsă de hotărârea luată de magistraţi. Ea a spus că nu a fost o decizie neaşteptată: „Domnul Filat neapărat va câştiga. Dacă nu va câştiga în instanţele din Republica Moldova, atunci va câştiga în cele internaţionale”, a declarat parlamentarul PLDM.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
30 de zile de arest pentru Vladimir Filat

Vom aminti că şi Filat a declarat în discursul ţinut în faţa Parlamentului, înainte de ridicarea imunităţii sale parlamentare, că justiţie se face nu doar în Republica Moldova, dar şi în afara hotarelor ei. În felul acesta, liderul liberal-democraţilor a lăsat să se înţeleagă că nu speră să câştige în instanţele naţionale, dar că va obţine câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde va apela după pronunţarea unei sentinţe definitive de către justiţia moldovenească.

După ce a fost pronunţată hotărârea instanţei, grupul de susţinători ai fostului premier a scandat intens  „Trăiască Filat!”, „Filat, nu ceda!”, „Libertate lui Filat!”. Pe de altă parte, reprezentanţii celuilalt grup care a pichetat clădirea Judecătoriei Buiucani a strigat „Victorie!” şi „Filat la Puşcărie!”.  Iar aproximativ după 10 minute, ambele tabere s-au dispersat fără ca să aibă loc ciocniri între ele, decât altercaţii minore.

Precizăm că Vladimir Filat a fost pus oficial sub învinuire de către procurori în dosarul Băncii de Economii, fiind învinuit că ar fi primit în mod fraudulos bunuri şi servicii în valoare de 250 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0