Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

14 morţi în naufragiul produs în apropiere de Odesa

© SputnikЗатонувшее судно
Затонувшее судно - Sputnik Moldova
Abonare
În urma scufundării unei nave ucrainene în Marea Neagră, în apropiere de oraşul Odesa, 14 persoane au decedat, 18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, opt dintre aceştia rămânând sub supravegherea medicilor.

CHIŞINĂU, 18 oct — Sputnik. Opt persoane care au avut de suferit în urma naufragiului unei nave ucrainene în apropiere de Odesa rămân a fi internate în spital, a anunţat şeful comisiei care cercetează cauzele acestui accident, Ghenadie Zubko.

Potrivit Sputnik, sâmbătă, în larg a ieşit o navă de transport pasageri, în care se aflau 36 de persoane, dintre care 22 au fost salvate (dintre acestea 18 sunt internate în spital), iar 14 au decedat.  Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk a dispus crearea unei comisii speciale care să examineze cauzele naufragiului.

Duminică, în regiunea Odesa a fost declarată zi de doliu.

„Dintre cei care au fost spitalizaţi iniţial, opt oameni mai rămân sub supravegherea medicilor”, a declarat Zubko. Şi asta pentru că aceştia s-au aflat în apă la o temperatură de doar 10-12 grade Celsius.

Deocamdată, nicio sursă nu confirmă că printre victimele navei naufragiate s-ar fi aflat şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0