Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volumul producţiei industriale a crescut cu 5%

© Sputnik / Родион ПрокаUzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина
Uzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина - Sputnik Moldova
Abonare
În primele opt luni ale anului, volumul producţiei industriale a crescut cu cinci procente.
CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. În ianuarie-august, indicele producţiei industriale a crescut cu 5,0% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. În luna august, faţă de august 2014 acest indice a înregistrat o scădere cu 6,1%.

În primele opt luni ale acestui an, industria extractivă a înregistrat o descreştere a volumului producţiei cu 7,6%, iar industria prelucrătoare  - o creştere a volumului producţiei cu 6,2%.

În ianuarie-august, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 2,8%. Volumul producţiei a crescut în special la prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 17,4%, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – cu 16,7%, fabricarea pâinii – cu 5,4%.

În acelaşi timp, s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice – cu 37,4%, prelucrarea şi conservarea peştelui – cu 25,6%.

În perioada de referinţă au avut loc reduceri ale volumului de producţie la fabricarea produselor de tutun – cu 56,7%, industria metalurgică – cu 23,5%.

Sectorul energetic a înregistrat creşterea volumului producţiei cu 6,4%. 
Fluxul de știri
0