Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a micşorat durata întreruperilor în reţea

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПервая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом
Первая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE a stabilit valori noi ale unor indicatori de calitate a serviciilor de transport şi distribuţie a energiei electrice.
CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat săptămâna aceasta proiectul de modificare şi completare a Regulamentului cu privire la calitatea serviciului de transport şi de distribuţie a energiei electrice, proiect prin care a stabilit valori noi a unor indicatori de calitate a serviciilor respective. 
Sedinta la ANRE - Sputnik Moldova
Societate
ANRE s-a răzgândit şi a suspendat majorarea tarifelor

Regulamentul a fost revizuit de către ANRE în scopul aducerii acestuia în concordanţă cu modificările şi completările operate în Legea cu privire la energia electrică şi asigurării unui nivel mai înalt al calităţii serviciului de distribuţie al energiei electrice prestat consumatorilor finali. Astfel, ANRE a stabilit nivelul indicatorului SAIDI (System Average Iterruption Duration Index — durata medie a întreruperilor în reţea) pentru anul 2015 în mărime de 400 minute şi pentru anul 2016 – de 380 minute. 

În ultimii patru ani valoarea acestui indicator a fost diminuată de la 600 minute, în anul 2011, până la 450 minute, în anul 2014. 

Pentru nerespectarea nivelului stabilit al indicatorului SAIDI, operatorul reţelei de distribuţie a energiei electrice riscă să fie penalizat de către ANRE cu aplicarea unei reduceri a tarifului în mărime de la 0,2% la 1% din tariful aprobat de Agenție pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

ANRE a redus şi durata termenilor obligatorii de eliberare a avizelor de racordare la reţelele electrice de transport şi de distribuţie. Conform acestora, operatorul rețelei de transport și de sistem, operatorul rețelei de distribuție trebuie să elibereze avizele de racordare, în cazul prezentării solicitării însoțite de toate documentele și datele necesare, în următoarele termene: 10 zile calendaristice, în cazul solicitărilor de racordare la rețeaua electrică de distribuție a instalațiilor electrice ale unui potențial consumator final; 15 zile, în cazul solicitării de racordare la rețeaua electrică de transport a instalațiilor electrice ale unui potențial consumator final şi 30 de zile, în cazul solicitării de racordare la rețeaua electrică a unei centrale electrice.
Fluxul de știri
0