Kartapolov: Armata rusă a bombardat peste 380 de ținte ale Statului Islamic

© Sputnik / Russian Defense Ministry / Accesați arhiva multimediaАвиация РФ нанесла точечные удары по позициям ИГ в Сирии
Авиация РФ нанесла точечные удары по позициям ИГ в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul intervenției sale militare în Siria, la 30 septembrie, armata rusă a lovit peste 380 de ținte ale organizației jihadiste Statul Islamic (SI).

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Armata rusă a efectuat 600 de zboruri de la începutul operaţiunii. În cadrul raidurilor aeriene au fost lovite  380 de ținte ale Statului Islamic, a declarat șeful  operațiunilor, generalul rus Andrei Kartapolov, într-un interviu acordat cotidianului Komsomolskaia Pravda, informează AFP, citată de AGERPRES.

Kartapolov, arhitectul intervenției ruse în Siria, revine, în această primă declarație făcută după mult timp, asupra genezei acestor atacuri, care, după cum subliniază el, au devansat acțiunile autorităților americane.

Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin regretă că SUA nu colaborează cu Rusia în Siria

„Am folosit un anumit număr de mijloace tehnice, tactice și de comunicare” pentru a duce în secret arme ruse în Siria, a explicat Kartapolov, dând asigurări că SUA „nu au văzut nimic”.

Pentru Administrația americană, „este umilitor să recunoască faptul că această problemă nu poate fi reglată fără participarea Rusiei”, motiv pentru care Washingtonul nu a dorit să se ralieze centrului pentru coordonare și schimb de informații militare înființat la Bagdad de Siria, Iran, Irak și Rusia, a opinat înaltul responsabil militar rus.

Revenind asupra țintelor loviturilor aeriene, prezentate de Rusia ca fiind ținte ale SI, în timp ce Europa și Washingtonul acuză Moscova că se concentrează pe combatanții opoziției moderate, Kartapolov a dat asigurări că Moscova „a desfășurat în permanență toate mijloacele sale de recunoaștere”.

Situația pe tern „nu este un secret pentru noi", a dat asigurări generalul, reiterând faptul că armata rusă a „semănat panică și a constatat cazuri în care combatanți SI și-au abandonat pozițiile”.

Înaltul reprezentant militar rus s-a declarat, de asemenea, favorabil înființării unei mari baze militare ruse în Siria, care să utilizeze în același timp capacitățile de instalații logistice din portul Tartus și aeroportul Latakia, unde sunt desfășurate avioanele și elicopterele ruse care efectuează lovituri în Siria.

Fluxul de știri
0