Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei a rezolvat problema unui ZEL

© Sputnik / Мирослав Ротарьминистерство экономики ministerul economiei
министерство экономики ministerul economiei - Sputnik Moldova
Abonare
După ce s-a implicat Ministerul Economiei, investitorii Zonei Economice Libere "Bălţi" au obţinut iarăşi dreptul de a exporta deşeuri de cablu, blocat de Ministerul Mediului.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Ministerul Economiei anunţă că a soluţionat problema investitorilor din Zona Economică Liberă „Bălţi”.

Problema a apărut în momentul în care Ministerul Mediului, care anterior elibera notificări pentru exportul deșeurilor de producție, a solicitat de la agenții economici licență pentru această operațiune. Astfel, din septembrie curent, aceşti antreprenori trebuiau să obţină licenţă pentru exportul deşeurilor industriale.

Завод - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cresc preţurile în industrie

Ministerul  Mediului subliniază că problema a fost soluționată în cadrul grupului de lucru, creat sub egida vice­ministrului Economiei, Vitalie Iurcu, cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei, Camerei de Licențiere, Ministerului Mediului, ZEL Bălți. Astfel, s-a constatat că antreprenorii din ZEL Bălți, pot exporta deșeurile industriale, ce provin din procesul tehnologic fără a deţine licenţă.

În cadrul discuţiilor s-a stabilit că exportul deșeurilor de cupru și cabluri metalice cu conținut de cupru nu constituie gen de activitate antreprenorială și nu cade sub incidența prevederilor Legii cu privire la activitatea de licențiere a activității de întreprinzător nr. 451 din 30.07.2001 și nu necesită obținerea unei licențe în acest sens. Iar, în conformitate cu art.7, pct.4 din Legea cu privire la Zonele Economice Libere, pe teritoriul acestora nu se aplică regimul de contingentare și licențiere la importul și exportul mărfurilor.

 

Fluxul de știri
0