Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Paradox: Timofti nu a vrut, Streleţ nu a putut…

© gov.mdNicolae Timofti si Valeriu Strelet
Nicolae Timofti si Valeriu Strelet - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova fără delegaţie oficială la Consiliul şefilor de stat CSI. Premierul Valeriu Streleţ şi-a anulat participarea din cauza reţinerii colegului său de partid, Vlad Filat, iar preşedintele ţării are „treburi urgente în ţară”.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Moldova a avut o prezenţă simbolică la Consiliul şefilor de stat al Comunităţii Statelor Independente (CSI). Reuniunea  s-a desfăşurat vineri, 16 octombrie, la Burabai, Kazahstan.

Moldova urma să fie prezentată la acest summit de o delegaţie condusă de premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ. Şeful Guvernului şi-a anulat însă deplasarea în urma reţinerii în ziua de joi a colegului său de partid, ex-premierului Vladimir Filat. 

Заседание Совета глав государств-участников СНГ - Sputnik Moldova
Consiliul șefilor de state CSI a început cu ceremonia de fotografiere

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, a declarat anterior corespondentului Sputnik că şeful statului nu va merge la Consiliul şefilor de stat al Comunităţii Statelor Independente pentru că „are treburi urgente de rezolvat în ţară”.

Din partea Moldovei, la Consiliul şefilor de stat CSI a mers doar viceministrul de externe, Andrei Galbur şi ambasadorul RM în Belarus, reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă organele statutare şi alte organe CSI, Gheorghe Hioară.

Agenda reuniunii a inclus o serie de subiecte ce vizează cooperarea statelor-membre CSI în diverse domenii, printre care lupta cu terorismul internațional, combaterea crimei organizate, colaborarea în sfera umanitară și cea a migrației, precum şi alte chestiuni de interes reciproc.

Fluxul de știri
0