Mass-media: Suedia a deschis un spital pentru bărbații agresați sexual

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Стокгольм
Города мира. Стокгольм - Sputnik Moldova
Abonare
Ajutorul medical pentru bărbații care au avut de suferit din cauza infracțiunilor sexuale va fi acordat gratis. Potrivit statisticii, în 2014, pe teritoriul Suediei au fost iniţiate 370 de dosare cu privire la agresiunile sexuale asupra tinerilor și bărbaților.

 

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Autoritățile din Suedia au deschis primul spital din lume pentru bărbații care au avut de suferit din cauza agresiunilor sexuale, transmite RIA Novosti cu referire la publicația suedeză Local.

Instituția medicală a fost inaugurată joi cu participarea reprezentanților Partidului Liberal, Partidului Creștin Democrat și a Partidului de Centru. Se prevede că ajutorul medical acordat bărbaților agresați sexual va fi gratis.

”Suntem foarte bucuroși că am deschis o primă instituție de acest fel, după spitalele pentru femeile care au avut de suferit în urma violurilor. Este pentru prima dată în Suedia, și considerăm, că chiar în lume”, a declarat secretarul de presă al Partidului Liberal, citat de publicaţie.

Potrivit statisticii Consiliului Național pentru Prevenirea Acțiunilor Criminale, în 2014 pe teritoriul Suediei au fost iniţiate 370 de dosare cu privire la atacurile sexuale asupra tinerilor și  bărbaților.

Suedia se situează pe primul loc în Europa după numărul de violuri. Numărul extrem de ridicat al acestora a devenit obiect de dezbateri la cel mai înalt nivel politic, subliniază Local.

 

Fluxul de știri
0