Tusck: UE va atribui Frontex un mandat de evacuare a imigranţilor ilegali

© Sputnik / Evghenii Panasencoпалаточный городок corturi protest
палаточный городок corturi protest - Sputnik Moldova
Abonare
Țările UE vor fi gata să trimită câteva sute de grăniceri pentru Frontex și să asigure securitatea ”punctelor fierbinți” din Grecia și Italia, a comunicat președintele Consiliului Europei Donald Tusck.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Uniunea Europeană va atribui agenției pentru paza hotarelor externe Frontex un mandat de evacuare a imigranţilor ilegali și va mări statele organizației, a declarat vineri președintele Consiliului Europei Donald Tusck.

”Noi ne-am înțeles asupra dirijării în comun a situaţiei la hotare, pentru a consolida mandatul Frontex. În zilele apropiate, agenția va fi transformată într-un organ mult mai operativ. Scopul nostru este de a atribui Frontex dreptul de a decide în mod de sine stătător în privinţa întoarcerii imigranților ilegali și a lua măsuri preventive în ceea ce privește apărarea hotarelor externe. În același timp, țările-membre vor fi gata să trimită câteva sute de grăniceri pentru Frontex și EASO (Biroului European de Sprijin pentru Azil) și să asigure securitatea zonelor cu ”puncte fierbinți” în Grecia și Italia, a declarat Tusck pentru jurnaliști la încheierea summitului.

Fluxul de știri
0