Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc renunţă la calitatea de membru şi prim-vicepreşedinte PD

© privesc.eu, capturăValdimir Plahotniuc
Valdimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc s-a autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM pe perioada anchetării fraudelor la BEM.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Vladimir Plahotniuc s-a autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova.  

„Având în vedere necesitatea ca ancheta în cazul BEM să fie în afara oricăror suspiciuni legate de eventuale influenţe externe a instituţiilor de drept, dar având în vedere şi acuzaţiile care mi se aduc, chiar daca nu au fost niciodată probate şi sunt nefondate, consider că este oportun să mă autosuspend din funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova”, scrie Plahotniuc pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Plahotniuc anunţă că se autosuspendă din calitatea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM.

„Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz, dar consider că e important ca în acest moment să fac acest demers, pentru a nu lăsa campaniile de manipulare să afecteze activitatea instituțiilor de drept, dar și imaginea partidului din care fac parte”, declară Plahotniuc.

Potrivit acestuia, „de responsabilitatea partidelor alianței depinde evitarea alegerilor anticipate și intrarea într-o criza politică extrem de complicată”.

Parlamentul i-a retras joi imunitatea parlamentară liderului PLDM Vladimir Filat. Acesta este acuzat de complicitate la fraudele bancare de la Banca de Economii a Moldovei.

Filat se află acum la CNA, unde se pregătesc actele procedurale privind reţinerea lui în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

 

Fluxul de știri
0