Încă zece persoane arestate în cazul atentatului de la Ankara

© Sputnikвзрыв-стамбул
взрыв-стамбул - Sputnik Moldova
Abonare
Noile arestări operate de autorităţile turce în ancheta privind atentatul sinucigaş de la Ankara vizează anturajul a doi presupuși atacatori-kamikaze.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Cel mai sângeros atac comis vreodată pe teritoriul turc s-a soldat cu 99 de morți şi sute de răniţi, a anunțat joi premierul turc Ahmet Davutoglu, potrivit agenției France Presse, citate de AGERPRES.

Atac terorist. Poza simbol - Sputnik Moldova
Explozii la Ankara, soldate cu zeci de morți

Arestările survin după reținerea a două persoane, prezentate drept apropiate ale rebelilor kurzi, care au făcut pe rețeaua Twitter schimb de informații cu privire la atentat, cu câteva ore înaintea dublei explozii de la Ankara în timpul unei manifestații prokurde pentru pace.

Davutoglu a precizat într-un interviu acordat canalului de televiziune TGRT că persoanele arestate au legături fie cu gruparea Statul Islamic (SI), fie cu organizația Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Șeful guvernului turc anunțase luni că SI este suspectul „numărul unu” pentru atentatul din fața gării centrale din Ankara, dar el nu a exclus în mod categoric o implicare a PKK, organizație ai cărei combatanți au reluat luptele cu forțele de securitate turce la finalul lunii iulie.

Fluxul de știri
0