Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Filat nu mai are imunitate de deputat

© Sputnik / Miroslav RotariВлад Филат Vlad Filat
Влад Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
După ridicarea imunităţii de deputat, Vlad Filat va punea fi supus tuturor formelor de urmărire penală.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Deputatului Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Pentru lipsirea acestuia de imunitate au votat 79 de deputaţi.

Anterior Procurorul General a prezentat dovezi în susţinerea acestei proceduri în Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

„Am prezentat probe convingătoare la şedinţa comisiei juridice. Personal, ştiu ce muncă au făcut procurorii în investigarea extinsă a dosarului BEM. Mă refer la condiţiile de dotare, la presiunea care a fost exercitată, a declarat joi în plenul Parlamentului Procurorul General, Corneliu Gurin.

Gurin a subliniat că urmează multă muncă înainte, iar adevărul abia aşteaptă să iasă la iveală.

Renato Usatîi Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul ar putea vota demiterea Procurorului General

„Solicit ca împreună să ne asumăm răspunderea pentru acţiunea de azi. Un vot negativ ne va bloca, ne va suspenda ancheta pe acest episod, pe care îl considerăm foarte important”, a spus Gurin.

Procurorul General a mai declarat că instituţia pe care o conduce respectă prezumţia de nevinovăţie, dar cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat pentru a putea continua ancheta.

„Dacă este vinovat sau nevinovat, o va dovedi instanţa. Voi face tot posibilul ca cetăţenii să afle adevărul, iar prejudiciul să fie reparat”, a declarat Corneliu Gurin.

Vlad Filat este cercetat în baza articolelor 324 alin. (3) lit. a), b) și 326 alin. (3) lit. a) din Codul penal al Republicii Moldova.

 

Fluxul de știri
0