Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia juridică a recomandat lipsirea lui Filat de imunitate parlamentară

© RIA Novosti / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Филат
Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii din comisia juridică numiri şi imunităţi au acceptat lipsirea lui Vlad Filat de imunitatea de deputat.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Comisia juridică numiri şi imunităţi a votat cu 8 voturi pentru şi 3 împotrivă în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a liberal-democratului Vlad Filat. Votul a fost secret.

Владимир Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
Filat, atac dur la adresa lui Plahotniuc

Decizia comisiei parlamentare de profil are doar caracter consultativ. Dacă va fi sau nu lipsit de imunitate Filat, va decide Parlamentul în şedinţă plenară.

Ridicarea imunităţii deputatului Vlad Filat a fost cerută joi de Procurorul General, Corneliu Gurin.

„Avem rezultate în investigarea fraudelor în sistemul financiar bancar. Chiar recent unele dosare au fost trimise în judecată. Am acumulat probe despre implicarea unor înalţi demnitari şi persoane publice în respectivele fraude”, a spus Gurin.

Acum vin cu o solicitare fără precedent în istoria Republicii Moldova. solicit retragerea imunităţii de deputat a domnului Vlad Filat”, a spus Gurin.

Acesta şi-a motivat cererea prin nevoia de a nu foi admisă compromiterea anchetei.

Şi Biroul permanent al Parlamentului a votat cu opt voturi pentru audierea joi în şedinţă plenară a demersului Procurorului General de a fi lipsit de imunitate parlamentară deputatul Flad Filat. Şedinţa va avea loc la ora 14.20.

 

Fluxul de știri
0