Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deocamdată, mitingul opoziției de lângă Parlament se desfăşoară fără excese

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Протест
Protest Протест - Sputnik Moldova
Abonare
În preajma orășelului de corturi s-au adunat aproximativ 5-8 mii de oameni care scandează: ”Moldova!”, ”Jos oligarhii!”, ”Demisia!”.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Lângă clădirea Parlamentului are loc un miting la care participă mai multe mii de oameni, protestatarii urmărind pe un ecran improvizat ședința Legislativului, transmite corespondentul Sputnik.

Protestele din Chișinău au fost organizate de două partide de opoziție – Partidul Socialiștilor (PSRM) condus de deputatul Igor Dodon și ”Partidului Nostru” al primarului de Bălți Renato Usatîi. Opoziția intenționează să blocheze ieșirile din incinta Parlamentului, până când deputații vor lua decizia cu privire la demisia lui Andrian Candu, spicherul parlamentului, a lui Valeriu Streleț, prim-ministru, și a Președintelui țării Nicolae Timofti.

Люди об этом помнят, поэтому не намерены отступать. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost blocată

Protestatarii poartă drapele ale Republicii Moldova și drapele roșii ale ”Moldovei medievale”. Ei scandează: ”Moldova!”, ”Jos oligarhii!”, ”Demisia!”. În orășelul de corturi s-au adunat aproximativ 5-8 mii de oameni. Mitingul are loc deocamdată fără excese.

Usatîi a îndemnat protestatarii să nu se lase provocați.

”Vă îndemn să păstrați calmul și să nu vă lăsați provocați. Acțiunile noastre vor depinde de faptul dacă vor urma sau nu demisiile”, a spus el. Poliția continuă să consolideze cordonul de lângă clădirea Parlamentului.

 

Fluxul de știri
0