Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE: Rusia este gata să coopereze cu Turcia în lupta cu terorismul

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, a vorbit despre necesitatea unificării eforturilor pentru combaterea „acestui rău global”.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Rusia este gata de o cooperare strânsă cu Turcia în lupta cu terorismul, a menționat șeful MAE al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în discursul său de salut adresat participanților la conferința internațională „Rusia și Turcia: consolidarea parteneriatului multidimensional”.

Atac terorist. Poza simbol - Sputnik Moldova
Explozii la Ankara, soldate cu zeci de morți

În mesaj se menționează, de asemenea, că Rusia „exprimă sincere condoleanţe rudelor și apropiaților celor decedați în rezultatul atacului teroristic provocator de la Ankara, din 10 octombrie”.

„Este necesar să ne consolidăm eforturile pentru a combate acest rău mondial”, a spus Lavrov.

Ministrul rus a subliniat că „în anumite subiecte ale agendei internaționale, Moscova și Ankara au atitudini diferite, iar în unele cazuri pozițiile noastre sunt diametral opuse”.

„Apropierea abordărilor este posibilă doar în rezultatul unui schimb de opinii deschis”, a adăugat Lavrov.

Fluxul de știri
0