Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Paza Parlamentului a fost întărită cu noi forțe ale poliției

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент полиция Parlament Poliția
Парламент полиция Parlament Poliția - Sputnik Moldova
Abonare
Cordoanele de poliţie au fost amplasate pornind de la planul de pichetare a clădirii Parlamentului de către socialiști și ”Partidul Nostru”, care declară că vor bloca deputații până la îndeplinirea revendicărilor privind demisiile.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. La moment, Parlamentul este încercuit de câteva cordoane de polițiști. Mai mult decât atât, spre clădire se îndreaptă forțe suplimentare, transmite corespondentul agenției Sputnik.

Opoziția planifică să picheteze azi parlamentul și să blocheze accesul în organului legislativ.

Заседание Парламента Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul se întruneşte în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă

Protestele sunt organizate de două partide de opoziție – Partidul Socialiștilor (PSRM) condus de deputatului Igor Dodon și ”Partidul Nostru” al primarului de Bălți, al doilea oraș ca mărime din RM, Renato Usatîi. Opoziția intenționează să blocheze deputații în incinta Parlamentului, până când aceștia vor lua decizia de demitere a spicherului Andrian Candu, a premierului Valeriu Streleț și a președintelui Nicolae Timofti.

Liderul socialiștilor a menţionat că fracțiunea parlamentară a socialiștilor va transmite colegilor din alte partide cerințele protestatarilor.

Anterior, PSRM (24 de mandate din 101), împreună cu Partidul Comuniștilor (21 de mandate din 101), au votat în comisiile parlamentare pentru a include pe ordinea de zi a ședinței Legislativului chestiunea privind demisia șefilor de la Procuratura Generală, SIS, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, la Banca Națională, dar președintele Parlamentului, Andrian Candu, a respins această iniţiativă la ședința biroului permanent al organului legislativ.

Fluxul de știri
0