Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia interguvernamentală moldo-română s-a reunit miercuri la Bucureşti

© mec.gov.mdStephane Bride la Comisia interguvernamentală moldo-română
Stephane Bride la Comisia interguvernamentală moldo-română - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii Moldovei şi României au convenit asupra unui şir de domenii de cooperare comercial-economică. Printre subiectele prioritare se numără şi interconexiunea energetică.

CHIŞINĂU, 14 oct – Sputnik. Miercuri, la Bucureşti s-a întrunit Comisia interguvernamentală moldo-română pentru cooperare comercial-economică. La final, potrivit Ministerului Economiei, copreşedinţii Comisiei, miniştrii Economiei de la Chişinău şi Bucureşti, Stephane Bride și Mihai Tudose, au semnat un protocol.

La reuniune, reprezentanţii celor două state au convenit să pună în aplicare un set de acţiuni privind creşterea volumului schimburilor comerciale, dezvoltarea proiectelor investiționale în domeniul industriei, energiei, agriculturii, transporturilor, dezvoltării regionale şi altele, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Stephane Bride, ministrul Economiei al RM - Sputnik Moldova
Stephane Bride pleacă miercuri la Bucureşti

De asemenea, la eveniment s-a discutat şi despre realizarea proiectelor în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni.

„În cadrul comisiei a fost semnat Memorandumul de Înţelegere privind colaborarea între Asociaţia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România şi Asociaţia Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova, care au constituit un grup de lucru în cadrul comisiei mixte. Acest Memorandum va fi folosit ca instrument pentru promovarea în mediul de afaceri din România şi Republica Moldova a conceptului avantajelor şi oportunităţilor rezultate din crearea şi dezvoltarea parcurilor industriale, precum şi pentru atragerea potenţialilor investitori interesaţi în înfiinţarea şi dezvoltarea parcurilor industriale în zone (regiuni transfrontaliere) de interes comun”, se mai arată în comunicatul citat.

Cei doi miniştri au mai convenit să contribuie la dezvoltarea contactelor de afaceri între întreprinderile din ambele ţări, să promoveze parteneriatele şi schimburile comerciale, expoziţiile şi târgurile de mărfuri şi servicii.

 

Fluxul de știri
0