Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursuri de limba rusă pentru bilingvi la centrul de presă Sputnik-Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaKentford Кентфорд
Kentford Кентфорд - Sputnik Moldova
Abonare
AIȘ „Rossia segodnea” și Ministerul Educației și Științei din FR au organizat o serie de cursuri pentru jurnaliștii care utilizează limba rusă în activitatea lor. În centrul atenției vor fi particularitățile limbii ruse în mediul bilingv, precum și specificul predării limbii ruse pentru persoanele bilingve.

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Miercuri, 14 octombrie, ora 11.00, la Centrului de presă al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik Moldova (în incinta centrului de afaceri Kentford situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 202, et 4) va avea loc un curs multimedia în format de videoconferință Moscova — Chișăinău — Erevan — Astana, cu tema: „Predarea limbii ruse pentru bilingvi".

Acțiunea va avea loc în cadrul unei serii de cursuri organizate de AIȘ „Rossia segodnea" și Ministerul Educației și Științei din FR pentru jurnaliștii care utilizează în activitatea lor limba rusă. În centrul atenției se vor afla particularitățile limbii ruse în mediul bilingv, precum și specificul predării limbii ruse pentru persoanele bilingve.

Experții vor dezvălui condițiile unei predări de succes și vorbi despre greșelile cele mai des întâlnite. Va fi reflectată activitatea Consiliului metodic internațional pe problemele polilingvismului și comunicării interculturale, dar și a Centrului tehnologiilor educaționale moderne care se ocupă de popularizarea metodelor eficiente de predare a limbii ruse într-un mediu bilingv.

Pe parcursul conferinţei video se va face conexiunea între portalurile AIȘ „Rossia segodnea" de la Chișinău, Erevan și Astana unde se vor aduna reprezentanți ai mijloacelor de informare în masă.

Vor participa:

—  Ecaterina Kudreavțeva, expert la Centrul tehnologiilor educaționale moderne;

—  Pavel Lekant, profesor, Institutul regional de stat din Moscova;

—  Natalia Braghina, profesor, Institutul de stat de limba rusă „A. S. Pușkin".

Agenția internațională de știri Sputnik-Moldova invită toţi doritorii să participe la acest curs multimedia.

Participarea este gratuită, însă se cere o înregistrare prealabilă pe adresa e-mail: presscentre@sputnik.md

Informații suplimentare la tel:  +373 (22) 106-104.

Dacă doriți să vă abonați pentru a primi anunțurile centrului de presă al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik-Moldova, scrieți-ne pe adresa de e-mail: moldova@sputnik.md

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0