Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Programul premierului moldovean la Bucureşti dat peste cap de un avion românesc

© Sputnik / Rodion ProcaAvion TAROM Самолет ТАРОМ
Avion TAROM Самолет ТАРОМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, nu a susţinut discursul programat în Parlamentul României. Avionul cu care acesta zbura de la Bruxelles spre Bucureşti s-a reţinut la sol aproape trei ore.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, nu a susţinut discursul programat pentru marţi în faţa deputaţilor români, din cauza reţinerii cursei de zbor cu care premierul urma să ajungă de la Bruxelles la Bucureşti, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al prim ministrului, Veronica Gherboveţchi.

„Premierul urma să aterizeze pe aeroportul Henry Coandă la ora 14.00. Din cauza reţinerii zborului, Valeriu Streleţ a ajuns la Bucureşti la ora 17.00”, a declarat Gherboveţchi.

Purtătorul de cuvânt a precizat pentru Sputnik că premierul zbura cu o cursă regulată, în clasa Econom. 

Parlamentul României - Sputnik Moldova
Parlamentul României urmează să aprobe azi împrumutul pentru Moldova

„Cauzele reţinerii zborului nu le cunosc. Detaliile le poate oferi compania care administra cursa”,  a adăugat Gherboveţchi.

Întârzierea a dat peste cap programul premierului moldovean la Bucureşti. Valeriu Streleţ nu va mai susţine discursul în faţa Parlamentului român cu ocazia ratificării Legii privind ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro, acordat Republicii Moldova.

„Programul premierului continuă la Bucureşti cu întrevederea cu preşedintele român şi premierul Ponta, după care Valeriu Streleţ va susţine un briefing de presă”, a declarat Gherboveţchi.

Cursa cu care a zburat Valeriu Streleţ din Bruxelles spre Bucureşti era administrată de compania românească Tarom. 


Fluxul de știri
0