Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chişinău cere în instanţă anularea protestului de joi al PSRM

© Sputnik / Мирослав РотарьПротесты у парламента в центре Кишинева
Протесты у парламента в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chişinău anunţă că protestul ce urmează să fie organizat de PSRM joi, 15 octombrie, în faţa Parlamentului este ilegal şi va merge în instanţă pentru a-l interzice.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Primăria municipiului Chişinău va depune o cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest cu sistarea circulaţiei transportului pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. 

Протесты организованы двумя оппозиционными политформированиями - Партией социалистов и Нашей партией. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: opoziţia pregăteşte noi surprize pentru autorităţi

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a depus la cancelaria Primăriei municipiului Chişinău o declaraţie prealabilă, prin care informează despre intenţia de a organiza, pe 15 octombrie, în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, o acţiune de protest. Organizatorii solicită redirecţionarea transportului public de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sistarea circulaţiei pe artera principală a oraşului, pe data de 15 octombrie, între orele 12.00 — 18.00.  

Primăria municipiului Chişinău susţine că acţiunea de protest planificată pentru data de 15 octombrie, în forma anunţată de organizatori, cu sistarea circulaţiei transportului pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, încalcă Legea privind întrunirile.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu: protestatarii care vor bloca ieşirea din Parlament trebuie pedepsiţi

„În cazul oricăror acţiuni publice, inclusiv întruniri, organizatorul întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu crea inconvenienţe disproporţionate participanţilor sau trecătorilor. Prin această acţiune, organizatorii vor periclita circulaţia transportului public, iar locuitorilor Chişinăului le va fi încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile oraşului”, susţine primăria.

Joi, 15 octombrie, când deputaţii se întrunesc în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă — iarnă, reprezentanţii socialiştilor şi susţinătorii „Partidului Nostru” intenţionează să blocheze accesul în Parlament, cerându-le deputaţilor să ia în considerare revendicările opoziţiei. 

 „În această zi vom da lupta decisivă. Noi le vom permite deputaţilor să intre în incinta Legislativului, dar nu le vom da voie să iasă de acolo, până când vor fi îndeplinite toate revendicările noastre. Ne vom aduna în preajma Parlamentului pentru a fi auziţi de către deputaţi”, a declarat liderul socialiştilor Igor Dodon.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ: creşterea spiritelor protestatare în ţară ar trebui să fie dezamorsată

Reprezentanţii şi simpatizanţii celor două partide protestează non-stop în faţa Parlamentului din data de 24 septembrie. Protestatarii cer alegeri parlamentare anticipate, alegerea preşedintelui de către întreg poporul şi resetarea integrală a puterii.

Ordinea de zi a primei şedinţe include patru subiecte. Premierul Valeriu Streleţ va prezenta un raport cu privire la situaţia social-economică din ţară. Deputaţii vor audia şi rapoarte despre situaţia din sectorul energetic al ţării, din domeniul financiar – bancar şi un raport despre modul în care s-au desfăşurat alegerile parlamentare şi locale generale în Moldova.

 

Fluxul de știri
0