Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Almaz-Antei” a prezentat concluziile privind catastrofa aviatică din Ucraina

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaОглашение результатов эксперимента по моделированию катастрофы Boeing 777
Оглашение результатов эксперимента по моделированию катастрофы Boeing 777 - Sputnik Moldova
Abonare
Concernul rus a pus la îndoială o serie de probe invocate de unii experţi internaţionali şi a promis să ofere informaţiile de care dispune comisiei internaţionale care investighează catastrofa aviatică produsă în iulie 2014 pe teritoriul Ucrainei.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Concernul rus „Almaz-Antei” a decis să facă un pas fără precedent şi a desecretizat datele propriilor sale investigaţii şi experimente privind cauzele prăbuşirii aeronavei Boeing 777 al Malaysia Airlines pe teritoriul Ucrainei.

Specialiştii concernului au prezentat date care ar dovedi, în opinia lor, că aeronava a fost doborâtă de o rachetă 9M38, care a fost lansată de pe un complex „BUK” amplasat în localitatea Zaroscenskoe.

Specialiştii „Almaz-Antei” au subliniat că ultima rachetă de tipul 9M38 a fost produsă în URSS, iar la ora actuală acestea nu mai sunt folosite de Forţele Armate ale Federaţiei Ruse.

Experţii concernului s-au arătat nedumeriţi de faptul că în activitatea sa comisia internaţională care investighează cauza producerii acestei catastrofe aviatice a admis, în calitate de dovezi, unele fotografii cu rămăşiţele navei, care ridică mari semne de întrebare privind autenticitatea.

Concernul a menţionat că va oferi datele propriei sale cercetări comisiei internaţionale pentru investigarea cauzei catastrofei aviatice pe teritoriul Ucrainei.

Totodată, „Almaz-Antei” se va adresa şi Curţii Europene a Drepturilor Omului, căreia îi va pune la dispoziţie datele investigaţiilor efectuate şi va cere despăgubiri pentru prejudiciul de imagine provocat de unele entităţi care anterior au pus la îndoială concluziile experţilor concernului.

Tot marţi, autorităţile olandeze urmează să facă publice datele despre investigaţiile privind catastrofa aviatică din Ucraina, cu implicarea aeronavei companiei „Malaysia Airlines”. Reprezentanţii acestora au subliniat că vor prezenta doar concluzii despre cauzele prăbuşirii, fără a se referi la vinovaţii de această tragedie.

Fluxul de știri
0