Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valeriu Streleţ va vorbi marţi în Parlamentul de la Bucureşti

Valeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul va ţine o alocuţiune în faţa deputaţilor şi senatorilor români, în contextul ratificării de către Parlamentul României a Legii de ratificare a acordului de împrumut pentru Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Marţi, premierul moldovean, Valeriu Streleţ, va vorbi în faţa deputaţilor şi senatorilor români.

Serviciul de presă al Guvernului informează că şeful executivului întreprinde marţi  o vizită de câteva ore în România, la invitaţia autorităţilor de la Bucureşti. Această invitaţie este prilejuită de ratificarea Legii privind Ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro acordat Republicii Moldova.

Parlamentul României - Sputnik Moldova
Parlamentul României urmează să aprobe azi împrumutul pentru Moldova

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Streleţ le va vorbi legislatorilor români despre valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fortificarea relațiilor bilaterale prin dialog politic intens și cooperarea economică sporită.

Sursa mai notează că România este în prezent principalul partener comercial al ţării noastre.

Streleț se va referi şi la perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic.

Fluxul de știri
0