Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment: deţinătorii de arme să se prezinte până la 26 octombrie la poliţie

© Sputnik / Rodion Procapistol
pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Până pe 26 octombrie 2015, toate persoanele care dețin arme de foc trebuie să se prezinte la poliție pentru a verifica dacă îndeplinesc toate condițiile necesare pentru deținerea și folosirea acestora.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Persoanele fizice și juridice care dețin arme sunt obligate să se prezinte la Inspectoratul de Poliție din regiunea unde-și au domiciliul până în data de 26 octombrie 2015, pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile necesare pentru deținerea și folosirea armelor și pentru a obține documentele corespunzătoare, informează Inspectoratului General al Poliției.

IGP a stabilit un program special de primire al cetățenilor care doresc să obțină actele permisive pentru autorizarea dreptului de procurare, deținere, port și folosire, precum și pentru transportarea armelor cu destinație civilă.

Deținătorii de arme cu țeava ghintuită pot obține aceste acte permisive în fiecare zi de marți, miercuri, joi și vineri, de la ora 11:00  până la 12:00 și de la ora 14:00  până la 16:00, în holul sediului Inspectoratului General al Poliției din mun. Chișinău, str. Tiraspol 11/1.

Cei care dețin arme cu țeava lisă (inclusiv traumatice) și pistoalele cu gaze, pot merge la inspectoratele de poliție teritoriale de la locul de trai în fiecare zi de marți și joi de la ora 14:00  până la ora16:00 și în fiecare zi de miercuri și vineri de la ora 09:00 până la ora12:00.

Posesorii de arme care vor depăși data limită de 26 octombrie 2015 vor pierde dreptul de deținere, port și de folosire a armelor și munițiilor care va putea fi restabilit doar după 5 ani.

Fluxul de știri
0