Naționaliștii de dreapta, victorioși la Viena în pofida înfrângerii

© Sputnik / Aleksej Danitjev / Accesați arhiva multimediaUtsikt över Wien
Utsikt över Wien - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului Partidului Libertății din Austria, partid naționalist de dreapta, partidul său a obținut un succes considerabil la alegerile regionale, depășind pragul de 30 la sută din voturi.

Chișinău, 12 octombrie – Sputnik. În pofida victoriei social-democraților la alegerile regionale care au avut loc duminică în capitala austriacă, liderul Partidului Libertății din Austria (FPOE), partid naționalist de dreapta, Heinz-Christian Strache, a anunţat despre un succes nemaipomenit al partidului său.

„Am obținut cel mai bun rezultat din istorie, depășind pragul de 30 la sută. Vom avea pentru prima dată o minoritate constituțională în parlamentul orășenesc și avem asigurată funcția de vice-primar. Este un succes considerabil!”, a declarat Strache pentru jurnaliști.
În urma numărării buletinelor de vot din toate cele 1499 de secții de votare, Partidul Social-Democrat (SPOE), care conduce capitala austriacă de 70 de ani, a obținut la Viena 40 la sută din voturi și va rămâne la guvernare încă cinci ani.

Conform rezultatelor centrului de presă al alegerilor, FPOE acumulează 31 la sută de voturi, ceea ce-i va permite liderului partidului, Heinz-Christian Strache, care şi-a declarat repetat susținerea sa pentru autoritățile ruse, fie altui reprezentant al partidului, să ocupe funcția de vice-primar al Vienei, al cărei primar, Michael Häupl, rămâne neschimbat de 21 de ani.

Viena are circa 1,14 milioane de cetățeni cu drept de vot. După închiderea secțiilor de votare la ora 18.00, a fost înregistrată o prezență de 72,6 la sută din electorat.

Fluxul de știri
0