OIM: la nivel mondial, șomajul în rândurile tineretului s-a redus

© Sputnik / Борис Кауфман / Accesați arhiva multimediaСтроительство Усть-Илимского ЛПК
Строительство Усть-Илимского ЛПК - Sputnik Moldova
Abonare
În raportul Organizației Internaționale a Muncii (OIM) se menționează că numărul șomerilor în rândurile persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani rămâne a fi mai mare decât cel din anul 2007, înainte de criză. Cel mai înalt nivel al șomajului a fost înregistrat în Orientul Apropiat și în Africa de Nord.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. La nivel mondial, șomajul în rândurile tinerilor de 15 — 24 de ani s-a redus, însă rămâne încă a fi mai înalt decât cel de până la criză și va crește din nou, se spune în raportul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Conform statisticii, numărul șomerilor cu vârsta de 15 — 24 de ani a atins în 2014 cifra de 73,3 milioane de persoane, ceea ce înseamnă mai puțin decât a fost în anul 2009 când a fost înregistrat un număr-record de 76,6 milioane de persoane, însă mai mult decât era până la criză în anul 2007 când această categorie număra 70,5 milioane de persoane. Totodată, numărul șomerilor tineri scade în țările bogate.

În ultimii trei ani șomerii tineri constituiau în medie pe glob 13%. În acest an OIM se așteaptă la o creștere de până la 13,1%, iar spre în anul 2018 până la 13,2%.

Cel mai înalt nivel al șomajului (aproape 45%) a fost înregistrat în rândul fetelor din Orientul Apropiat și Africa de Nord. În țările economic dezvoltate din Uniunea Europeană nivelul total al șomajului a constituit 18% în 2012, însă pe anul 2015 se prognozează deja un nivel de 16,2% și va continua să scadă.

Potrivit datelor OIM, nivelul șomajului influențează nu numai asupra dezvoltării economice în țară, ci și asupra sănătății populației, asupra probabilității apariției dezordinilor în societate și asupra nivelului general care îl face pe om fericit.

 

Fluxul de știri
0