Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deşi transparentă, procedura de selectare a guvernatorului BNM a fost criticată

© privesc.euAdrian Lupuşor
Adrian Lupuşor - Sputnik Moldova
Abonare
Membrul comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al BNM, Adrian Lupuşor, susţine că procedura aleasă este foarte transparentă, dar critică faptul că unele propuneri ale sale au fost respinse.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Nu toţi membrii comisiei pentru selectarea candidaturilor pentru funcţia de Guvernator al BNM sunt mulţumiţi de deciziile adoptate vineri.

Unul dintre membrii comisiei, economistul Adrian Lupuşor, s-a arătat nemulţumit din cauza că unele propuneri referitoare la procedura de înaintare a candidaturilor, de organizare a concursului şi de selectare a candidatului la şefia BNM au fost respinse.

Dorin Drăguţanu, Guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doritorii de a-i lua locul lui Dorin Drăguţanu au la dispoziţie 20 de zile

Lupuşor s-a referit la propunerea ca interviurile cu candidaţii să fie publice, de asemenea, că aceştia trebuie să cunoască limba engleză, precum şi la propunerea instituirii unei grile de evaluare în baza unor criterii foarte specifice, pentru ca astfel să fie diminuat nivelul de discreţie a membrilor comisiei la luarea deciziilor cu privire la participanţii la concurs.

Totodată, Adrian Lupuşor a recunoscut că modalitatea de selectare a candidatului este una foarte transparentă. „Nu am mai văz aşa ceva în altă parte”, a subliniat economistul, menţionând că cel mai important „este ca procedura să fie transparentă şi clară, pentru a evita votarea părtinitoare”.

La rândul său, preşedintele comisiei, deputatul Ştefan Creangă, a declarat că „interviul va fi cu uşile închise, aşa cum a decis comisia”, iar „dacă domnul Candu vrea să facă interviu public cu candidaţii selectaţi, va fi în drept să o facă”.

 

Fluxul de știri
0