Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Universitatea de Medicină și-a marcat a 70-a aniversare

Abonare
Profesori, studenți și rezidenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au marcat joi 70 de ani de la fondarea instituției.

Cu această ocazie festivitatea a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac".

În luarea sa de cuvânt în fața oaspeților Ion Ababii, rectorul Universității de Medicină și Farmacie, a menționat că biografia instituției începe cu anul 1945, când la Chișinău a fost trimis, în componență deplină, colectivul Institutului de Medicină din Kislovodsk, din care majoritatea absolută reprezentau specialiști din Leningrad, astăzi Sankt Petersburg. Aceștia erau specialiști de înaltă calificare și au influențat în cel mai bun mod asupra dezvoltării instruirii medicale din republică.

 

 

 

© Sputnik / Николай КостыркинUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își sărbătorește toată săptămână aniversarea a 70-a.
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își sărbătorește toată săptămână aniversarea a 70-a. - Sputnik Moldova
1/6
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își sărbătorește toată săptămână aniversarea a 70-a.
© Sputnik / Николай КостыркинFestivitățile principale au avut loc la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.
Festivitățile principale au avut loc la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. - Sputnik Moldova
2/6
Festivitățile principale au avut loc la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.
© Sputnik / Николай КостыркинSpre atenția oaspeților au fost expuse decorațiile obținute de Universitatea de Medicină de-a lungul istoriei sale.
Spre atenția oaspeților au fost expuse decorațiile obținute de Universitatea de Medicină de-a lungul istoriei sale. - Sputnik Moldova
3/6
Spre atenția oaspeților au fost expuse decorațiile obținute de Universitatea de Medicină de-a lungul istoriei sale.
© Sputnik / Николай КостыркинOrganizatorii sărbătorii nu au trecut vederea nici publicațiile științifice ale celor mai de seamă reprezentanți ai profesoratului medical.
Organizatorii sărbătorii nu au trecut vederea nici publicațiile științifice ale celor mai de seamă reprezentanți ai profesoratului medical. - Sputnik Moldova
4/6
Organizatorii sărbătorii nu au trecut vederea nici publicațiile științifice ale celor mai de seamă reprezentanți ai profesoratului medical.
© Sputnik / Николай КостыркинÎn sala Palatului Național s-au adunat cei mai buni specialiști în domeniul medicinei și educației medicale, precum și invitați din alte ramuri.
În sala Palatului Național s-au adunat cei mai buni specialiști în domeniul medicinei și educației medicale, precum și invitați din alte ramuri. - Sputnik Moldova
5/6
În sala Palatului Național s-au adunat cei mai buni specialiști în domeniul medicinei și educației medicale, precum și invitați din alte ramuri.
© Sputnik / Николай КостыркинFestivitatea a fost diversificată de aparițiile în scenă ale Orchestrei simfonice și corului de la Teleradio Moldova, precum și a Liliei Șolomei.
Festivitatea a fost diversificată de aparițiile în scenă ale Orchestrei simfonice și corului de la Teleradio Moldova, precum și a Liliei Șolomei. - Sputnik Moldova
6/6
Festivitatea a fost diversificată de aparițiile în scenă ale Orchestrei simfonice și corului de la Teleradio Moldova, precum și a Liliei Șolomei.
Fluxul de știri
0