Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Şeful UEFA, suspendat din funcţie pentru 90 de zile

© Sputnik / Andrei Voloshin / Accesați arhiva multimediaМишель Платини
Мишель Платини - Sputnik Moldova
Abonare
Mediile de informare anunțau anterior că membrii Comitetului de Etică al FIFA ar putea să-i suspende din funcție pe Joseph Blatter și Michel Platini. Joi, Curtea de Arbitraj l-a suspendat oficial din funcție pe șeful UEFA, Michel Platini.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Curtea de Arbitraj a Comitetului de Etică a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), sub președinția lui Hans-Joachim Eckert, l-a suspendat din funcție pe șeful UEFA, Michel Platini pentru o perioadă de 90 de zile, se spune în comunicatul de presă al instituţiei.

Miercuri, agenția a anunțat că membrii Comitetului de Etică ar putea să-i suspende din funcție pe membrii FIFA, Joseph Blatter și Platini pe un termen de 90 de zile. Acest termen ar putea fi prelungit cu până la 45 de zile, informează RIA Novosti, cu referire la Reuters.

Президент ФИФА Йозеф Блаттер готовится пойти на четвертый срок - Sputnik Moldova
Sport
FIFA respinge anchetarea lui Blatter

Candidatul la funcția de președinte al FIFA, fostul șef al Asociației Coreene de Fotbal, sud-coreeanul Chung Mong-Joon, a fost suspendat din activitatea fotbalistică pentru o perioadă de șase ani și amendat cu 100 de mii de franci elvețieni. Funcționarul coreean a fost pedepsit pentru încălcarea Codului de Etică al FIFA în timpul procesului de vot a gazdelor Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022, Rusia și, respectiv, Qatar.

Biroul Federal de Justiție Elvețian (FOJ) a deschis la 25 septembrie un dosar împotriva lui Blatter, care este suspectat că i-a transferat ilegal două milioane de franci elvețieni lui Platini. Francezul a declarat deja că această plată a fost efectuată în baza contractului, în conformitate cu legea.

Blatter, care conduce FIFA din anul 1998, a fost reales la 29 mai pentru al cincilea termen, învingând singurul oponent, principele Iordaniei, Ali Bin al-Hussein, iar deja la 2 iunie și-a anunțat plecarea din această poziție. Congresul la care vor avea loc alegerile noului șef al organizației, se va desfășura la 26 februarie 2016, la Zurich. Platini este unul dintre candidații la funcția de președinte al FIFA.

Fluxul de știri
0