Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetăţenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Ecuador

© Sputnik / Евгений ПанасенкоАэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii vor putea călători în Ecuador fără vize. De astăzi intră în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători de astăzi fără vize în Ecuador. 

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) informează despre intrarea în vigoare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor, semnat la Chişinău, la 30 octombrie 2012.

Potrivit acordului, cetăţenii ambelor state sunt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

MAEIE atenţionează că scutirea de viză de scurtă şedere nu acordă cetăţenilor unui stat dreptul de a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul celuilalt stat. Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, cercetare, educaţie, reîntregirea familiei şi de şedere pe termen lung sunt reglementate de prevederile legislaţiei naţionale.

 

Fluxul de știri
0