Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu: nu voi pune pe ordinea de zi iniţiativele de demitere solicitate de PSRM

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Plenul Parlamentului nu va examina iniţiativele de demitere a procurorului, preşedinţilor CNA, CNI, CEC, CCA şi CC.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Iniţiativele de demitere a şase demnitari, printre care Procurorul General Corneliu Gurin, preşedintele CEC Iurie Ciocan, cel al Curţii de Conturi Serafim Urechean, directorul CNA Viorel Chetraru, preşedintele CNI Anatolie Donciu şi preşedintele CCA Dinu Ciocan nu vor fi incluse pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele forului legislativ, Andrian Candu.

„În calitate de preşedinte al Parlamentului trebuie să fiu cel care respectă legea. Legea spune clar care este procedura demiterii anumitor funcţionari. Eu nu pot încălca procedurile prevăzute de  lege”, a declarat Candu.

Spicherul i-a îndemnat pe autorii acestor iniţiative să vină şi cu propunerile de modificare a legislaţiei în aşa fel încât să-şi regăsească intenţiile lor în efecte juridice.

„Nu pot pune pe ordinea de zi un subiect care nu corespunde cu legea. Le-am sugerat colegilor să propună modificarea legislaţiei ca să facem aceste demiteri în conformitate cu legea”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Patru comisii parlamentare au dat miercuri avize pozitive la iniţiativele PSRM şi PCRM de demitere a şase demnitari.

Fluxul de știri
0