Irakul ar putea cere în timpul apropiat ajutorul Rusiei în lupta cu SI

© Sputnik / Игорь Михалев / Accesați arhiva multimediaИрак перед началом войны
Ирак перед началом войны - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Comitetului pentru Apărare a Parlamentului irakian a declarat că „Irakul vrea ca Rusia să aibă un rol mai mare în lupta cu SI în Irak decât are SUA”, informează RIA Novosti, cu referire la agenția Reuters.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Bagdadul ar putea cere de la Federația Rusă, în următoarele zile sau săptămâni, ajutor pentru bombardarea aeriană a pozițiilor grupării radicale „Statul islamic” (SI), informează miercuri agenția Reuters, cu referire la șeful Comitetului pentru Apărare a Parlamentului din Irak.

Vladimir Putin during an interview to ARD TV channel - Sputnik Moldova
Putin: Statul Islamic s-a extins mult peste frontierele Irakului și Siriei

Potrivit sursei, parlamentarul a declarat că „Irakul vrea ca Rusia să aibă un rol mult mare în lupta cu SI în Irak, decât are SUA”.

Spicherul Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat marți că Rusia va analiza pe cât este de oportună din punct de vedere politic și militar participarea Forțelor Aero-Spațiale ale Rusiei în operațiunea împotriva „Statului Islamic” din Irak, în cazul în care vor primi o asemenea solicitare.

Prim-ministrul irakian, Haider al-Abadi, a declarat anterior pentru postul TV francez France 24 că ar saluta o operațiune aeriană militară rusească în Irak.

Fluxul de știri
0