Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Văduvă cu opt copii și fără lemne de foc în prag de iarnă

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaМать с ребенком
Мать с ребенком - Sputnik Moldova
Abonare
În vara anului 2014, Iustina Munteanu din satul Temeleuți, raionul Florești, a rămas văduvă cu 8 copii. Familia trăieşte dintr-un ajutor social de două mii de lei.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. La cei 38 de ani, femeia este și mamă și tată pentru odraslele sale. Soarta lor s-a schimbat radical după moartea tatălui care a decedat în urma unei intervenții chirurgicale. Astăzi, familia Munteanu trăiește doar din ajutorul social primit de la stat, în valoare de 2.000 de lei pe lună. Iustina Munteanu a declarat pentru Sputnik că acești bani sunt insuficienți pentru a-și întreține familia.

“Banii pe care îi primesc lunar îi împart în așa fel, încât să-mi ajungă să plătesc facturile la energia electrică și telefon, să cumpăr detergenţi și săpun. Toamna avem cheltuieli mai mari, pentru că trebuie să arăm și să strângem roada”, a declarat Iustina Munteanu.

Femeia susține că și-ar dori să aibă mai mulți bani ca să-și răsfețe copiii, așa cum fac toți părinții.

“Când trăia soțul meu, lucrurile stăteau altfel în familia noastră. Dar de când a murit, eu în fiecare zi mă culc și mă trezesc cu aceleași griji”, mai spune femeia.

În prag de iarnă, familia Iustinei Munteanu se confruntă cu mai multe probleme. Femeia spune că iarna are nevoie de leme şi cărbune pentru a se încălzi.

„Iarna primim un ajutor pentru căldură în valoare de 250 de lei, dar un metru ster de lemne costă 600 de lei. Deci, nu ne ajunge deloc. Principalul e să am cu ce să-mi hrănesc copii și să nu le fie frig”, a declarat Iustina Munteanu pentru Sputnik.

Pentru a-și întreține cei 8 copii, Iustina Munteanu muncește din zori și până în seară. Femeia este sigură că nu lucrează în zadar și speră la un viitor frumos pentru odraslele sale.

“Visul meu este să fiu sănătoasă și să mă întărească Domnul ca să-mi pot pune copii la cale”, spune văduva.

Cel mai mic copil din familia Munteanu are un an şi două luni, iar cel mai mare 20 de ani. Diferenţa de vârstă între copii este de 2-3 ani. 


Fluxul de știri
0